ABOUT THOMAS EJE

Thomas Eje (født 15. marts 1957 på Frederiksberg) skuespiller, entertainer, musiker, sanger, komiker, parodist og kunstmaler. Gift med Kunstmaleren Katherine Scrivens Eje

Thomas Eje malt af morfar Th. Hagedorn-Olsen som baby i 1957 og som Linie 3 i 1980
Thomas Eje malt af morfar Th. Hagedorn-Olsen, som baby i 1957 og som Linie 3 i 1980

MUSIK

Hans musikalske løbebane begyndte på Bernadotteskolen i 1967 med bandet “Wild Field Blues Band” som optrådte i det lokale skolemiljø, og i Tivolis Koncertsal (1968) i forbindelse med “Country Joe & the fish”s koncerter dér. Dette blev i 1969 fulgt op af en portrætudsendelse om bandet i programmet “U 69” vist samme år på Danmarks Radio TV.

wf12

 

Thomas Eje tog senere den klassiske musik op, og studerede fra 1975 fagot hos professor Aage Bredahl samtidig med studier i hørelære, musikteori, korsang på Dansk Musikakademi hos Dirigent Axel Pedersen samt klaverstudier hos Mogens Holck Petersen.

Blev i 1976 optaget på Det Fynske Musikkonservatorium i Odense hvor han fortsatte fagotstudiet hos Hagbard Knudsen og Kai Danvad samt klaver hos Rosalind Bevan. Musikken er derfor den store fællesnævner for Thomas Eje, både som skuespiller, kunstmaler og i særdeleshed som parodist og entertainer hvor han, udover fagotten, har kastet sig over instrumenter som: klaver, guitar, bas, vibrafon, violin, cello, mundharmonika, trompet, trombone, tenorsaxofon og bluegrass-banjo.

TEATER

Thomas Eje arbejdede samtidig som statist på Odense Teater i Bl.a. “Spillemand på en tagryg” og hos Den Jyske Opera i “Carmen” hvor han fik smag for teatret.

Efter studier hos Peter Marcell og Finn Arvé blev han i 1978 optaget på Skuespillerskolen ved Århus Teater med afgangs-roller som ensemble, og diverse roller i musicalen “Sweet Carity”, “Den besejrede fordom” af Marivaux, “Cloud nine” af Caroll Churchill og som Darlei Larsen i “Giraffen fra New Orleans” skrevet til lejligheden af Steen Kaalø.

Thomas Eje var i årene efter engageret til Betty Nansen Teatret hvor han medvirkede i “Irma la Douce”, “Mass Appeal”,  “Kirsebærhaven” og “Da Jazzen kom til byen” samt Folketeatret i “Jul i Nøddebo præstegaard”, “Tartuffe”, “Ain’t Misbehavin’”, “Næbbet napper narrens næse”, “Gøngehøvdingen” og “Skatteøen”. På Falconer Scenen i “3 Mand klædt af til skindet”. Senere på Nørrebros Teater i musicalen “Chicago”, Det Ny Teater som Fængselsinspektør Franck i “Flagermusen”, Abildgaard i “Stamherren på Lorry samt flere turneer bl.a. “Den der ler sidst” – 3 vaudeviller af H.C Andersen: ”En komedie i det grønne”, “Fuglen i pæretræet” og “En nat i Roskilde” samt “Gud hvor de løber” med Lisbeth Dahl på Privatteatret. Thomas Eje har samtidig haft større roller i “TV Teatret” på Danmarks Radio i produktioner som: “Mikkels motiver”, “Kasimir og Karoline”, “Niels Klims underjordiske rejse” og “Andorra”. Derudover turné med “Glunterne” med Anders Bircow og Trio Rococo, og koncertopførelser af det musikalske drama “Comics” af komponisten Bent Lorentzen.

Har desuden medvirket i “Hornbæk Revyen” og “Tivoli Revyen” i 1985 hvor han dette år blev kåret som “Årets Revyskuespiller”.

LINIE 3

Linie 3 Live
Linie 3 Live

I 1978 mødte han kollegerne Anders Bircow og Preben Kristensen, og sammen dannede de gruppen “Linie 3” som debuterede på restaurant “Jacobs BarBQ” i Århus i 1979. 3. maj 1980 debuterede de i TV med deres show: “Show for sjov” på DR med en blanding af comedy, skønsang og musikalsk ekvilibrisme. Samme år og året efter medvirkede de 3 i DRs sommerunderholdnings programmer “TV i Teltet” som blev en sand landeplage. I 1986 indledte de et permanent samarbejde med kapelmester Jan Glæsel som har været fast kapelmester for gruppen lige siden. Linie 3 har siden 1980 medvirket i utallige TV programmer bl.a. som repræsentanter for Danmark i 1988 ved den årlige TV festival i Montreaux. Linie 3 har ligeledes turneret i Danmark i mere end 35 år. Sidst i 2012/13 samt en stor tourné i 1989 i de større byer på USA’s vestkyst.

ONE MAN SHOW

Thomas Eje har siden starten af 80‘erne ligeledes været særdeles aktiv som solist med eget One Man Show i alle tænkelige sammenhænge. Han indledte tidligt et nært og lærerigt samarbejde med kapelmester Max Leth. Sammen rejste de land og rige tyndt, og optrådte til både lukkede arrangementer som firmafester, jubilæer o.s.v. og og offentlige koncerter og “dinner shows”.  Dels som solist og akkompagnatør, og dels med Max Leths legendariske “Max Leths Kvartet” som i skiftende konstellationer bestod af musikere som: Niels Henning Ørsted Pedersen, Fritz von Bülov, Alex Riel, Hugo Rasmussen, Ole Molin, Jacob Fischer, Bjarne Rostvold og Aage Tanggaard. Efter Max Leth gik på pension har Thomas arbejdet med akkompagnatører og kapelmestre som: Steen Holkenov, Frede Ewert, Henrik Krogsgaard, Jon Lundager, Peder Kragerup, Niels Jørgen Steen, Jan Glæsel og er PT i fast samarbejde med Kapelmester Mads Granum og hans orkester.

I 1995 – 98 skrev og tilrettelagde Thomas Eje sit “svendestykke” med den originale titel: “THOMAS EJE SHOW”. Showet opførtes i Tivolis Koncertsal, Falconér Scenen og Herning Messecenter. Showet blev en bragende succes, og blev flere gange vist i TV, og udgivet på VHS, CD og DVD (senest på CD/DVD i 2014) Showet var i 2 akter med 11 mands orkester samt Lyngby-Taarbæks Symfoniorkester og 6 dansepiger. På et tidspunkt i showet var der næsten 100 mennesker på scenen. Dette blev i 2003 fulgt op med showet: “IMENS DE 2 ANDRE ER I FØTEX” med Jan Glæsels Orkester. Showet opførtes på Falconér Scenen, og de store koncerthuse landet over, og blev ligeledes vist i TV og udgivet på DVD. I 2005 rejste Thomas Eje til showbyen Las Vegas for, at forsøge sig som entertainer på den internationale arena. Han fandt dog aldrig det nødvendige fodfæste, og rejste i 2008 tilbage til Danmark med uforrettet sag.

SOLIST

Thomas Eje er yderst aktiv som solist, og vil sandsynligvis være det til den dag han stiller træskoene. Han stræber til stadighed efter at opnå den yderste perfektion i sine tiltag inden for underholdning, og arbejder ufortrødent på, at udvikle og forbedre uanset på hvilket niveau han befinder sig professionelt.

THOMAS EJE SHOW findes i flere varianter: 45-50 minutter med Pianist, eller med orkester og kan “skræddersys” til en hvilket som helst type arrangement. Showet fungerer således for alt fra 4-8 personer til 5000 eller flere … Kan bookes HER

Som eksempel kan fremhæves, at Thomas Eje indenfor den samme uge optrådte med, stort set det samme program, for 37 personer, og ca. 80.000 mennesker (Privat fest, og til Bjarne Riis’s hjemkomst efter at have vundet Tour de France, på Plænen i Tivoli) begge dele med stor succes.

TV & FILM

Thomas Eje har medvirket i et utal af TV programmer gennem årene. I sin egenskab af skuespiller i seriøse roller i talrige TV teater produktioner, og større showproduktioner med Linie 3, solo shows, solist i andre shows, som TV vært, diverse familieunderholdnings programmer, dokumentarer, julekalendere, børneprogrammer, talkshows og meget andet.

Han har medvirket i over 15 film, og myriader af reklamefilm både som medvirkende og som “Voice-over” speaker. Thomas Eje har ligeledes været overordentlig aktiv med indtaling af stemmer og karakterer i hundredevis, af tegne-og animerede film både til biograf og TV.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s